Skip to main content

Klassieke keukens op maat gemaakt

Klassieke keukens, landelijke keukens en in de Engelse klassieke stijl staan voor kwaliteit, sfeer en luxe. Door de vele vragen van klanten of wij, in dezelfde stijl als de badkamers, ook keukens kunnen leveren. Sinds een aantal jaren ontwerpen wij en leveren wij op maat gemaakte klassieke keukens.

Een stijl die past in de klassieke sfeer die Windsor Bathrooms levert

Maatwerk en productie in eigen beheer maken dat wij vrijwel iedere klantwens kunnen invullen. Kwaliteit met apparatuur en accessoires zoals die passen bij het geheel. Doordat de wensen in uitvoering veelal divers en wisselend is er vele mogelijkheden zijn is een standaarduitvoering en prijsstelling niet mogelijk.  In onze showroom staat een keukenopstelling en hebben wij meer voorbeelden/foto’s van inmiddels gerealiseerde keukenprojecten. Een offerte voor een maatwerk klassieke keuken of landelijke keuken zal altijd na een goed gesprek opgesteld worden.

klassieke keukens op maat
ref.zevenbergen-keukennr.19.big

De typisch Engelse woonkeuken was en is van oudsher voorzien van vele praktische gemakken. Ook het oog wil wat en zoals we gewend zijn vanuit Engeland, wordt er veel zorg en aandacht besteed aan de afwerking van de keukens. Plinten, knopjes en greepjes. Maar ook de apparatuur dient van niet alleen de beste kwaliteit te zijn maar dient tevens een oogstrelend onderdeel te zijn van de keuken.

Alles afgestemd op uw wensen

Wij maken gebruik van de beste materialen, mooie keukenbladen zoals marmer of Belgisch hardsteen maar ook andere soorten materiaal. Alles afgestemd op de wensen van de klanten. Na een bezoek aan onze showroom, of desgewenst een bezoek bij u thuis, wordt in overleg een eerste opzet geschetst waarna een eerste offerte kan worden opgemaakt. Pas nadat wij een definitieve opzet samen met de klant hebben opgesteld wordt het project opgestart en worden de tekeningen uitgewerkt en doorgestuurd naar onze productielocatie.

Alle RAL kleuren zijn in principe mogelijk om de keukenonderdelen in af te werken. Soms met de hand geschilderd om de authentieke uitstraling te krijgen of anders gespoten voor een strakke uitstraling.

Vakmanschap en handwerk in een hoog aanzien

Hoewel vele stijlen bij The House of Windsor mogelijk zijn, is het bedrijf niet trendgevoelig. Kernactiviteiten blijven klassieke Engelse stijl gerelateerde klassieke (woon)-keukens, uitgebreid met bijvoorbeeld een met de hand gemaakt barretje, een wijnrekje of de duurzame, origineel Engelse spoelbakken van Shaws of Darwin.

Eventueel wordt de keuken afgewerkt met een wand van Friese witjes die lokaal worden vervaardigd. Ook fraaie keukenaccessoires zoals een berkenhouten broodbak met uitgesneden profielen zijn mogelijk.

Vakmanschap en handwerk staan in een hoog aanzien bij The Windsor Bathroom Company en The House of Windsor. Al onze producten ademen klassieke Engelse kwaliteit en kunnen volledig op uw wensen worden aangepast.

Naast dat The Windsor Bathroom Company bekend staat om haar badkamersanitair, badkamermeubilair en badkameraccessoires uit het Victoriaanse tijdperk, is de klassieke woonkeuken mede onderdeel van onze corebusiness.

In onze showroom te Leeuwarden kunt u terecht voor een met de hand afgewerkte keuken en badkamer. Beide van hoge kwaliteit en dus een lange levensduur.

The House of Windsor is een van de weinige bedrijven die massief berken- en eikenhout toepast in het vervaardigen van badkamers en keukens. Ook de binnenkant.

Berkenhout heeft als voordeel dat het vrijwel ongevoelig is voor invloeden van buitenaf, terwijl eikenhout weer op een mooie manier kan worden verouderd.

Keukens worden doorgaans met de kwast geschilderd, dit zodat de streek mooi zichtbaar blijft.

Gerealiseerd keuken project

klassieke-keuken-op-maat-gemaakt-Fam- Passon-referentie
SH_Fam. Passon_Huis ter Heide_15-web

IDENTITYKIT:
Kasten en grepen: kasten van verouderd eiken, grepen van verouderd messing
Werkbladen: marmercomposiet
Kraan: Quooker Fusion
Apparatuur: Miele en Liebherr
Ontwerp en uitvoering:
Windsor Bathrooms
Toutenburgstraat 2a
8912 AG Leeuwarden (NL)
tel. +31(0)58 21 65 070
info@windsorbathrooms.nl
windsorbathrooms.nl

Tekst Flore Baeken – Fotografie Hagemeier Fotografie

Klassieke keuken uit hout

In Soesterberg (NL) staat deze volledig nieuwe keuken met traditionele uitstraling en moderne toestellen. In deze keuken vind je geen aluminium maar hout.

KLASSIEK ONTWERP

De familie Passon woont in Soesterberg en wilde graag een nieuwe keuken met klassiek gevoel. Lammert van der Vegt van Windsor Bathrooms. “De familie kende ons al omdat we eerder met de vader en broer van mevrouw hebben samengewerkt. Ze wilde een erg klassieke keuken, zo hadden we er ook al één staan in de showroom van de winkel. Samen hebben we een nieuwe tekening voor het ontwerp gemaakt.”

NIEUW EN HOUT

Onderdelen zoals de balk boven het fornuis lijken al jaren één te zijn met het huis, toch is alles nieuw. “Wij hebben alles nieuw geplaatst. De keuken lijkt helemaal wit maar is het niet, er zit een speciale Engelse kleurentint over. Vanbinnen en vanbuiten, de keuken bestaat volledig uit hout. Zelfs als je de lades opent, kom je hout tegen en vind je geen aluminium. We hebben ook alles afgewerkt met geleiders van Blum.” Het pronkstuk in de keuken is toch wel het fornuis. “Het is een heel exclusief toestel van La Cornue, haar vader had er zo ook één.”

Gerealiseerd keuken project

IDENTITYKIT:
Kasten en grepen: kasten van massief berkenhout met grepen uit de eigen collectie
Werkblad: Belgisch hardsteen
Kraan: Windsor & Co
Apparatuur: aangekocht door de eigenaars zelf
Ontwerp en uitvoering:
Windsor Bathrooms
Toutenburgstraat 2
8912 AG Leeuwarden (NL)
tel. +31(0)58 21 65 070
info@windsorbathrooms.nl
windsorbathrooms.nl

Tekst Dorian Ceulemans -‘Stijlvol wonen’ – “©DPG Media”

Windsor-Bathrooms-klassieke-keuken-op-maat-detail5-web
klassieke-keuken-maatwerk-referen

Met de sfeer van weleer

Bij de make-over van een jarentwintighuis hoorde ook een gloednieuwe keuken. De authentieke sfeer bleef overeind, maar met het comfort van vandaag.

GESTRIPT

Het authentieke huis uit de jaren twintig vormde een stevige uitdaging voor dit gezin. een uitdaging die de heer des huizes, die zelf aannemer is, echte met plezier aanging. Hij stripte de volledige woning en deelde deze opnieuw in. “Voor zijn verbouwing was hij ook bij ons op bezoek geweest voor een badkamer”, vertelt Lammert van der Vegt van Windsor Bathrooms. “Toen ontdekte hij dat wij ook keukens bouwen, dus vroeg hij ons daarvoor ook. Samen met hem hebben we een keuken van massief berkenhout ontworpen. het eindresultaat oogt traditioneel, onder meer dankzij onze zelfgemaakte Hollandse witjes, maar is van alle modern gemak voorzien, zoals stevige Blumotion-geleiders.”

RONDE VORMEN

Opvallend in het ontwerp zijn de vele rondingen, zoals de randen van de lage kasten en bij het bovenkastje op het werkblad. “Zelfs het glas in die kast is rond gebogen, wat heel zeldzaam is”, aldus lammert. “In de badkamer had hij al gekozen voor ons Marseille-meubel, dat gelijkaardige rondingen heeft. Die stijl wilde hij graag doortrekken in de keuken. En bovendien is het ook heel praktisch: wanneer je tegen de rand van de kasten aanloopt, bots je niet tegen een scherpe hoek.”